A depresszió és kezelése

A depressziónak eddigi ismereteim szerint 2 fő oka lehet.

 

  1. A személyt olyan mély hatás éri, amely alapjaiban rengeti meg.
  2. A személyben születésétől fogva kódolva van a kilátástalanság, a tehetetlenség. És miután benne ez van kódolva, ezért a környezetébe is olyan személyeket vonz, akik ugyanezt nyújtják felé.

 

A depresszió kialakulása

A „mély hatás” esete

A személyt olyan mély hatás éri, hogy képtelen túllépni rajta. Ezért kerül depressziós állapotba.


Ilyen például, ha a tisztességtelen versenytársak a jól menő vállalkozást pillanatok alatt romba döntik hatalmas veszteségek mellett. Gyakran a romba döntött vállalkozó összes vagyona, háza, néha az élete is rámegy.


Magyarországon az ilyen típusú kibillentésnek lassan több, mint 30 éves hagyományai vannak. Sajnos. És az is sajnos, hogy az ország vezető politikusai, cégvezetői (a cég itt jelenti az ipar, a mezőgazdaság és a szolgáltatás összes létező vállalkozás formáját) jeleskedtek, jeleskednek az ilyen akciók végrehajtásában.

 

A „kódolt” eset

A kódolás mintája vagy benne van a személyben születésétől fogva vagy a neveltetése során kapja azt meg a szüleitől, nagyszüleitől, nevelőitől. A kódolt esetben bármilyen gondolat vagy tett során, ha a tehetetlenség érzése felmerül, akkor a személy ebben az esetben még igyekszik segítséget kérni a környezetétől. De mert benne a minta korábban kódolásra került, így csupa olyan emberrel veszi magát körül, akiben ez vagy hasonló minta szerepel. Vagyis a környezete nem tud számára segítő kezet nyújtani. Tehát az adott személy egyre mélyebb depresszióba kerül.

 

A depresszió kezelése

Szerencsére nem végeztem nyugati típusú gyógyítási tanulmányokat. Kivéve a gyógymasszázst. Ezért nem fog vissza az itt kialakult szemlélet. Tisztán hagyatkozhatom a tapasztalataimra, a megérzéseimre. Illetve a mások ilyen irányú tapasztalataira.

 

A depresszió nyugati típusú megközelítése

A nyugati végzettséget szerzett pszichológusok, pszichiáterek sem ismernek hatékony megoldást a kérdésre. Egy-egy depresszióba került személyt éveken át kezelnek. Sokszor anélkül, hogy a beteg kigyógyulna betegségéből.

 

A gyógyszeres kezelése nem old meg semmit sem. Talán a kezelő orvost megnyugtatja. De szerintem, ha a munkáját szívvel, lélekkel végzi – akkor azt sem.

 

A depresszió egyéb kezelése

A „mély hatás” esete alapvetően úgy képzelhető el, hogy a depresszióba került személy egy olyan hangmagasságra került, amely hangmagasságot már a belső gyógyító erők nem tudnak kezelni. Ellenben, ha külső segítség ezt a hangmagasságot vissza tudja tolni a belső gyógyítók hangterjedelmébe, akkor a gyógyulás bekövetkezik. Talán így magyarázható, hogy ebben az esetben a kezelés kihagyása nélküli, heti egyszeri teljes hangtálas kezelés egy, maximum másfél éves kezelés után kihozza a kezelt személyt a depressziójából. Hangtálas körökben erre van tapasztalat idehaza, Magyarországon is. Tehát ez az út járható.

 

A „kódolt” esetre nem tudok hangtálas, magyarországi tapasztalatról.

 

Azt figyeltem meg, hogy a „kódolt” személynél a háton végzett svéd masszázs – egy hetes maximum 10 napos, a betegségéből való felemelkedést okoz. Ha a hátmasszázs maximum 10 napon belül nem ismétlődik meg, akkor a kezelt személy visszaesik eredeti állapotába.

Ebből két dolgot következtethetünk.

-          A depressziósnak szüksége van érintésre a gyógyulásához. Jelen esetben például a hátmasszázsra.

-          A kezelt személy visszaesését úgy akadályozhatjuk meg, ha a kódolását megszüntetjük. Vagyis a korábbi életeiből, tapasztalataiból hozott terheit, szennyeződéseit, más néven a karmáját időközben töröljük.

 

Piramisos kezeléssel egy-egy személy teljes megtisztítása az eddigi tapasztalatok szerint maximum 5 kezeléssel, vagyis 5 hét alatt teljesült. Ezek után azt állítom, hogy a depressziós személy 5 hét, maximum 8 hét alatt kihozható depressziójából. Egyetlen feltétele, hogy végig szükséges csinálni a kezelés sort.

 

Egy-egy kezelés depressziós személyek esetében maximum 4 órát vesz igénybe. A kezelés lépései:

  1. hangtálas előkészítés (kb. 1 óra)
  2. piramisos kezelés (maximum 2 óra)
  3. olajos vagy krémes svéd hát- vagy más érintéses masszázs

 

 

Budapest, 2014. március 17.

Utolsó módosítás: 2019. július 30.