Piramissal és kristályokkal támogatott közérzet javítás eszközei
1. fejezet
Hangtálas kezelés

A hangtálak már régóta vonzanak. De eddig nem kerültünk szorosabb kapcsolatba.

Csak 2011 és 2014 között. Akkor már túl voltam a 180 éjszaka piramisban alváson. Az volt a pont, amikor elkezdtem hangtálakat gyűjtögetni. Az első tálaimat a Norbu Kft-nél szereztem be. A későbbi tálakat a Székesfehérvárott élő nepáli származású Narayantól vásároltam, rendeltem. A legnagyobb tálam 9,4 kg. Ezt rendeltem. Minden más tálat hagja alapján választottam.

 

A tálak kezelését a Kecskeméten élő Balla Tibortól tanultam. Tibor 3 tanfolyamából az első 2-őt végeztem el. A 3-dikra már nem volt szükségem. Fizikai közérzetet javítani ugyanis nem elsősorban tálakkal szerettem volna, hanem a piramisos eljárással.

 

Eredetileg Marton Katánál jártam pár hangtálas kezelésen. Anno Katát kértem meg, ajánljon valakit, akitől lehet tanulni.

 

Ha valaki szeretne megismerkedni a tálak kezelésével, rejtelmeivel, akkor javaslom, forduljon a Marton Katához. Kata időközben a Tibornál végzett 3 tanfolyam mellett másoknál is továbbképezte magát. Így ma már Ő is vállal hangtálas képzést, tanítást. Kata elérhető a martonkata15[ @ ]gmail.com e-mail címen. (A címből a zárójelek és a szóközök törlendők.)

 

Balla Tibor a tálakat üti és dörzsöli is.

 

A hangtálas kezelésről érdemes annyit tudni, hogy többek között tibeti szerzetesek használták. 

 

Az indiai, később a tibeti emberismeretben található a nádik tudománya. A nádik az emberben található pici energia csatornák. Egyes leiratok szerint egy emberben 72 ezer csatornácska van. Más leírások 144 ezerről számolnak be. A csatornák közé tartozik a fő energia csatornák. Ezek az Ida, a Pingala, a Szusumna, a KA csatorna, valamint a meridiánok. Ezek közül az Ida, a Pingala, a Szusumna főként indiai területen közismert. Ezek a csatornák a gerinc mögött futnak. A KA csatorna egyiptomi időkből, kultúrákból ismerhető. Ez a gerinc előtt fut. És gyakorlatilag a MER-KA-BA központi energia vezetékével, csatornájával esik egybe. A meridiánok ismerete szintén keletről került el hozzánk. Lásd például az akupunktúrát, az akupresszúrát vagy a Siatcu masszázst.

 

A hangtálas kezelés 2 fő részből áll. Az első részben az energia csatornák megnyitása történik a tibeti hangtálak meghatározott ütés sorozatával. A piramisos kezelésben ezt használjuk fel. A tibeti hangtálak dörzsölésével történik az energia csatornák feltöltése, a túltöltött csatornák tehermentesítése. Röviden a harmonizálása. A blokkok oldása.

A harmonizálást a piramis elvégzi. Bár, ha valaki a kezelésre úgy jött, hogy valamely szervével gondja volt, akkor a megfelelő helyre rakott hangtál dörzsölésével igyekeztem segíteni rajta.

 

Hangtálas előkészítésem során 10 tálas megoldást használtam. A 10 tálból 2 került a testre. Illetve a gyökér és a fej vagy korona tál, ami egy-egy darabból áll. A szív, a könyök és a térd mellé kerül egy-egy duál pár tál. A duál tál itt azt jelenti, hogy van legalább két közel azonos hangon szóló és ezért összerezgő tál, amely a test két oldalára kerül elhelyezésre. Például a szív magasságában.

A testre kerülő tálak közül az alhasra tettem egy nagyobb tálat és a szívcsakrára egy kisebbet.

A testre kerülő tálakat felrakás után minden esetben dörzsöléssel ellenőriztem, képesek-e megszólalni? Ha szép volt a hangjuk, akkor maradtak. Ha nagyon visított vagy egyáltalán nem szólalt meg, akkor nagyobb tálat tettem fel a megfelelő helyre. Alhasnál néha megkérdeztem a kedves vendéget, ha volt még nagyobb tál, melyiket tegyem fel szerinte. Neki melyik jobb érzés?

 

A hangtálas előkészítés során volt egy problémám. Az egyik vendég nem engedte, hogy a hasára/alhasára hangtálat tegyek fel. Utóbb kiderült, hogy éppen mensese volt. Tanulmányaimból úgy tudom, hogy a hangtálazás hasznos a menses idején is. De lehet a vendégnek olyan kérése, hogy a hasára ne legyen tál helyezve. Ebben az esetben azt javaslom, hogy vagy másik időpontot kell megbeszélni vagy más technikát szükséges alkalmazni. Ugyanis duál tálas kezelést az eset után nem javaslok hasra/alhasra helyezett tál nélkül elvégezni.

A más technika lehet például az 1 tálas kezelés, ahol a vendég a lábát egy olyan nagy tálba teszi, hogy a lába nem nyúlik a tál alsó 1/5-öd magassága fölé. Van ilyen tálam. Édesapám miatt rendeltem anno és gondolva a fiam 50-es lábára, egy 9,4 kg-os tállal tudom ezt megoldani. Az egy tálas kezelés során a vendég lába a tálban. A tálban bokáig van kellemes meleg víz. A vendég általában érzékelte, hogy a tálra mért ütések meddig rezegtették meg testét. Cél, hogy a rezgés legalább nyakig eljusson, vagy akár a fejtetőig.

 

Visszatérve a duál tálas kezelésre. Ha a hangtál a megütése során veder szerű hangot ad vagy visít, akkor ha van rá lehetőség, célszerű nagyobb tálra cserélni. Ha a piramis kezelés szempontjából nézem, akkor a kezelések során ezeken a területeken lesz mit kezelni az új kezelési szinteken, rétegekben.

 

A 3-dikszem tállal nincs jó tapasztalatom. Ezért ezt nem használom a testre téve. Későbbiekben a test mellett tervezem használni duáltálként.

 

A kezelések során az alábbi tálakat használtam.

A test tengelyében:

-          Gyökértál – 9,4 kg-os – minden esetben

-          Has/alhas tál – 2,9 kg, 2,36 kg, (1,96 kg)

-          Szívtál – 600 g, (785 g)

-          Fej- vagy korona tál – felnőttnél 1,96 kg, 1,005 kg; gyereknél 894 g

A test két oldalán duál tálak:

-          Szívtál – 630 g, 785 g

-          Könyöktál – 1,18 kg, 1,03 kg

-          Térdtál – 1104g, 987 g

 

Megjegyzések:

-          Has/alhas tál – általában a 2,9 kg-os tálat választották a vendégek. Az 1,96 kg-os tál alig pár vendégnél szólalt meg. Az elején próbálkoztam vele, aztán feladtam és már csak a 2,36 kg-ossal kezdtem a próbát.

-          Volt 2 olyan vendégem, akinél a 600 g-os szívtál nem szólalt meg. Náluk a szív duál tálpár nagyobb,  785 g-os darabját tettem fel a testre. Minden olyan esetben, amikor az ütésre lehetőség volt a testen. Két személy közül az egyiknél a kezeléssor végére a rész feltöltésre került és elég volt a 600 g-os tál.

-          A térd duál tál 3 db-ból áll. A 3-dik tál 894 g-os. Leggyakrabban gyerekek korona- vagy fejtál céljára használom.

-          Fej-, korona tál a felnőttek esetén – fele-fele arányban volt a két tál.

-          Továbbfejlesztés esetén a 3-dikszem tálból duált raknék a test két oldalára. A térd és a gyökér tálak közé tennék egy 2-3 kg közötti duál tál párat a test két oldalára. Szereznék be egy 750 g-nál nagyobb, testre helyezhető szívtálat.

-          Epilepsziás gyereket kezeltem egy alkalommal. Ilyen betegségben szenvedők esetén a testre helyezett szívtálat javaslom kihagyni. (Vagy a szokásosnál sokkal óvatosabban ütni.)

 

A hangtálas kezeléseket minden esetben a fejnél kezdtem. Marton Kata javaslatára vezetőimtől megkérdeztem a lábtól való kezdést. Nekem valamiért nem javasolták ezt a megoldást.

 

Hangtálas kezelés egy héten egyszer lehetséges. Ha piramisos kezeléssel együtt végezzük, akkor 2 kezelés között minimum 4 teljes napot szükséges kihagyni.

 

Ha démon leszedés miatt a vendég a 4 teljes nap letelte előtt jelentkezik, akkor hangtálas előkészítés nélkül szükséges a kezelést végezni.

 

A kezelés során néhány tál alá könyve(ke)t rakok. Ha valaki ugyanezt követi, akkor nálam a puha fedelű könyvek jobban beváltak. A könyv lapozható végét tettem a vendég felé és a tálat is erre az oldalra helyeztem. Ha a könyvnek a gerince oldalára tettem a tálat, annak a hangja nem volt számomra megfelelő.

 

Hangtál alá legjobban a kicsi koszorú alapok feleltek meg. Ha lenne ovális alakú, annak örülnék a legjobban. De ilyet még nem találtam.

 

 

Hangtálas kezelés során szerzett tapasztalatok

A hangtálas kezelés során előfordul olyan eset, hogy az illető energia csatornái a teljes hangtáls kezelés előtt nyílik meg. Akkor már nem érdemes végigcsinálni az eljárást.

 

Előfordult párszor olyan eset is az első kezelés során, hogy a kezelt energia csatornái vagy egyáltalán nem, vagy csak részlegesen nyíltak meg. Ilyenkor nem szabad a piramisos kezelést elkezdeni. A teljes hangtálas kezelés miatt ebben az esetben is szükséges a 4 napot kivárni a folytatás előtt.

 

Rákos betegeknél előfordult a test különböző magasságában, hogy a rákos sejtek elzárják a rezgés útját. Ha ilyen esetbe futunk bele, akkor a nagy beálló tálas megoldás nem használható. (Akkor sem, ha a kezelt nem képes a teljes hangtálas kezeléshez lefeküdni.) Ha ilyen probléma miatt nem megy tovább a rezgés, akkor is ki kell várni a 4 napos türelmi időt a folytatás előtt.

 

A kezelésre jelentkezéskor a kezelttel meg kell beszélni, hogy a kezelést megelőző héten ne vegyen részt hangtálas, vagy gongos eseményen. Ha az illető mégis elmegy, de nem számol be róla, akkor erre utalhat, ha a csatornái bizonyos helyeken nyitva vannak, bizonyos helyeken meg nincsenek. Ilyen esetekben általában a kezelt nem viselte el az újabb hangtálas kezelést. Általában zaklatott megnyílvánulást mutatott a kezelés elkezdését követően, ami miatt az előkészítő hangtálas kezelést abba kellett hagyni és a piramisos kezelést el kellett halasztani minimum 4 nappal. 

 

 

Budapest, 2014. április 9.

Utolsó módosítás: 2019. január 7.