6. fejezet
Kelet - Alapok

Elöljáróban a tíltássok.

Kezelést megelőző 7 napon nem szabad hangtálas és gong kezelésen részt venni.

Ha a kezelés napján mensese van valakinek, kérem kérjen másik időpontot.

 

 

Jelenleg 2 olyan területet ismerek, amit mi magunknak nem tudunk megoldani, amit mi magunknak nem tudunk kezelni. Bármilyen szuper technológiát is alkalmazunk.

  1. A karma oldás terén a Föld Ura által behúzott fekete zsinórzat és
  2. az eddigi kezelések alapján sokunk testében lakó élősködők, energiarablók eltávolítása.

 

Mind a kettő eltávolításához külső segítséget szükséges igénybe venni.

 

Sajnos elmondható mindkét területről, hogy ismeretük, kezelésük nem általános.

 

A karmáink és a hozzá kötődő zsinórzat is az éteri testünkben található. Ennek levétele egyszerűbb. Hiszen nincs további teendőnk a kérdésben. Időbelisége sincs. A karma leszedhető lassan és gyorsan is. Ugyanez igaz a hozzá kötődő zsinórzatra is.

 

A testünkben lakó élősködőkkel viszont sokkal nehezebb dolgunk van. Őket nem elégséges „csak” eltávolítani. Ugyanis minden erővel arra törekednek, hogy visszamásszanak. A bennünk élő lényekre valamiért nem vonatkozik az általános feloldozás. Nem vonatkozik az a parancs, hogy az általam bármely életemben kötött együttműködési szerződések kerüljenek egyoldalú felbontásra és minden rajtam élősködő távozzon belőlem, tőlem. Minden visszahúzó erő és annak minden kapcsolatai, kötődései távozzanak belőlem.

Az élősködőkkel az a gond is megvan, hogy gyorsan kell cselekedni és többször szükséges lépni. a 7 napra következő ismétlés itt nagyon fontos. Egy 7 kimaradása esetén már visszalépés tapasztalható. Illetve a gyors lépegetésen felül még a kezelt személy rezgését hosszú távon magasabbra szükséges emelni. Ha a rezgését az illető nem tudja folyamatosan magasan tartani, akkor az élősdiek visszamásznak. Ami legegyszerűbben úgy tehető meg, ha a szennyeződéseket a kezelt testeiből (éteri, asztrális, fizikai, mentális ) eltávolítjuk.

 

A piramisos technikával mindkét külső segítséget igénylő kezelés elvégezhető.

 

Általában a piramissal és a kristályokkal támogatott kezelésről

még nem tudok beszélni. Csak azt tudom elmondani, ami már eddig kiderült róla. Azt mindenesetre érzékelem, hogy ez csak a kezdet. De nem látom még a lehetőségek határát.

 

Ezért, azt gondolom, hogy leírom az eljárás menetét és hol mit sikerült kezelni. Mire van már tapasztalat. Újabb tapasztalatok esetén már csak a megfelelő helyen fogom a megfelelő kiegészítéseket megtenni.

A változások nyomon követhetősége miatt az index lapon változásokat dátummal látom el. Az index lapon mindig megtalálható, melyik lap mikor került módosításra legalább az elmúlt 3 hónapban.

 

A kezelések minden esetben 2 fő részből állnak. Az első rész a hangtálas előkészítés.

A második rész a piramis alatti kezelés.

 

Időtartamban a teljes kezelés kb. 3 órát vesz igénybe. Ebből kb. 50 perce az első, hangtálas rész és kb. 2 órás a második, vagy piramis alatti rész. 

 

A hangálas előkészítést duál-tálas technikával végezzük. Olyan idős embereknél, akiknél problémát okoz a fekvésből való felkelés, ott egy tálas technikát alkalmazunk. Ugyanezt az egy tálas  megoldást javasoljuk mindazoknak, akik nem szeretnék, hogy a hasukra, alhasukra tálat tegyünk vagy akik nem képesek a hátukon feküdni. A hangtálas kezelés során megnyitásra kerülnek a kezelt személy energia csatornái. Vagy más néven nádijai.

 

Megjegyzés

Az egytálas kezelésben gyakrabban fordult elő, hogy a kezelt energia csatornái vagy egyáltalán nem, vagy csak részlegesen nyíltak meg. Ebben az esetben 7 nap után lehet újra kezdeni a kezelés előkészítését. Ha a csatornákat részben, vagy egészben nem sikerült megnyitni, akkor természetesen a piramis alatti kezelés elmarad.

  

A második részre pár perces szünetet (folyadék bevitelt, elengedést) követően kerül sor a piramis alatt.

 

A piramis alatti kezelésben 3 szintet különböztetünk meg. A 3 szinthez más-más piramis beállítást és gyakran más-más kristályokat használunk.

 

Minden egyes szint további négy rétegre, testre bontható. A 4 réteg sorrendben - az éteri, az asztrális, a fizikai és a mentális test. Ezekkel a testekkel dolgozunk.

A kezelés során általában nem törődünk azzal a kérdéssel, hogy a letisztított szennyeződés hogy került oda, mit is takar valójában? Így a leszedése során a történetet nem éljük át ismét, amivel a szervezetet, a lelket fölöslegesen nem terheljük a múlt feldolgozásával.

Kivételt képez za az eset, amikor a teher nem tavolítható el, de a származása, az alkotórészei, a megjelenése és a hatása igen. Legtöbb esetben az ilyen terheket hosszabb munka során lehet felszámolni. (A só mécseses tisztítás során fordult elő eddig.)

 

A kezelés során szennyeződést találhatunk a testen. ezek a már aktivált terhek.
A test mellett, de még az asztalon. Ezek a feltétel függő terhek.
A piramis és a kezelőasztal közötti felületen pedig az inaktív terhek.
Néhány példa a könnyebb érthetőség miatt

A feltételes terhek, amelyek akkor kerülnek fel a testre, vagyis aktív állapotba, amikor valamilyen feltétel teljesül. Például megoldottuk az előzmény terhet.
Konkrét példa volt, hogy valakinek az asztrál testében 5 oszlop volt. Ebből egy a testen 4 pedig közvetlen a test mellett. Amikor a testen lévőt eltüntettem, akkor a helyére ugrott a következő.
Inaktív terhek csoportjába sorolom azokat, melyeket valamilyen ok miatt nem lehet aktív álapotba hozni. Például az illető most női testben van, de a terhek csak férfi testben lévő személynél aktivizálható. Vagy szükséges egy konkrt személlyel találkozni, aki egy korábbi életemben a társam, stb. volt.

 

Lefelé fajló görbe piramis alatt 5 szintet érhetünk el.

-          Az I. szint felnőttek és gyermekek (12-14 éves kor alatti személyek) esetén is azonos. Itt a 70 cm magas kezelőasztal esetén 66 cm-re állítjuk a piramis magasságát a talajszinttől. (A továbbiakban a talajtól mért távolság „()” közt)

-          A II. (30 cm) és a III. (40 cm) szint csak a felnőttek kezelésére szolgál.

-          A IV. (110 cm) és az V. (100 cm) szint pedig csak gyermekek kezelésére alkalmas.

Figyelem! Az egyeneshez képest a görbe piramis kezelőpontjai fordított sorrendben helyezkednek el. Az egyenes piramis megépített részében a gyerekek kezelőhelye található. (Ezért szükséges odafigyelni a gyerekek mennyi időt tartózkodhatnak kisebb megszakításokkal egyfolytában a piramis alatt.)

 

A rétegek elérései minden szint esetén azonos.

A szintek ismertetése után a:rétegek elérései:

-          éteri test – a kezelt a hátán fekszik

-          asztrális test – a kezelt a hasán fekszik

-          fizikai test – a kezelt a szíve oldalán fekszik (általában a bal oldalán)

-          mentális test – a kezelt a szívével ellentétes oldalon fekszik (általában a jobb oldalán)

 

Ezt követően nézzük az egyes szintek és a szintekben az egyes rétegek értelmezését:

 

I.        szint

- kristálya általában a Poli-Króm-Jáspis
- a tanítás szerint az aktuális élettel kapcsolatos terhek tartoznak ide.

Kezelése során általában fáradságról, korábbi fájdalmak ismételt megjelenéséről, felerősödésről számoltak be a páciensek.
„Végül is minden tisztítás nehézkesen indul az elején.” – Szabó Erika

Aki aktívan halad az önmegismerés útján, ott sok esetben kevés terhet találunk ezen a szinten. Például jóga és más mozgás kultúra oktatók, zenészek tartozhatnak ide.
(A só mécseses kezelések során sokkal több az I. szint kezeléseinek száma.)

1.      rétege az éteri test – előző életekből visszaköszönő események nyomai

a.       Érintett lehet az egész test.

b.      Találtunk már dárdát, nyilat, szoros páncélinget, ami miatt viselője nem tudott mély levegőt venni. Nem tudott fellélegezni. De előfordult már a karóba húzás nyoma, esete is. És számtalan olyan eset, ami nem került nevesítésre.

2.      rétege az asztrális test

a.      Energia rabló lények gyakran előfordultak. Utóbb, ezen a szinten má ritkán jelennek meg.

b.      Előfordult olyan eset, hogy csak a következő szinten jelent meg a lábban található élősködők.

c.      Előfordult több olyan eset is, hogy az illető hátáról is
d.      Több olyan személlyel találkoztam, akinél a testre tapasztott, vagy testbe mélyülő tárgyak itt jelentek meg.

3.      rétege a fizikai test

a.       Elég változatos tünetek. Gyakorlatilag a test teljes felülete érintett lehet.

4.      rétege a mentális test

a.       Általában itt nem találtunk semmit. De volt kivétel. A kivétel egy 12-14 éves korában tett fogadalommal volt kapcsolatos az egyik kezeltnél.

II.     szint

- kristályai - zömében Básztett, ritkábban labradorit
- Aki a második szintig eljutott, az már általában a kezelést követően arról számolt be, hogy egyre könnyebbé válik. Volt, aki azt mondta, hogy csökkent a hátának a görnyedtsége. Ami gyakorlatilag a terheinek a letevését jelentette minden egyes alkalommal.
- Itt ebben a szintben már korábbi erős fájdalmak csökkenéséről, megszűnéséről kaptam tájékoztatást. Volt, aki arról számolt be, hogy a vállai kötötté váltak és se gyógyszer, se masszázs nem segített rajta. Ez a kezelés pedig lehetővé tette a 20 éve nem gyakorolt mozdulatok megtételét.
- Volt olyan, akinek az első szintjén szinte semmit sem találtunk. Na, aztán jött a 2. szint. Itt annál több minden került elő. Az illető tánc és jógaoktató.

1.      rétege az éteri test – előző életekből visszaköszönő események nyomai

a.       Érintett lehet az egész test.

2.      rétege az asztrális test

a.       Több személynél a lábban lakó élősködőknek itt is volt nyoma.

b.      Vagy az első szinten nem volt nyoma, de itt igen.

c.    Különféle kínzó eszközök lenyomata került itt elő.

d.    Dárda, nyílvessző itt is előkerült.

3.      rétege a fizikai test

a.       Mindenkinél kellett kezelni. Igen változatos helyeken. Gyakorlatilag az egész test érintve lehet.

4.      rétege a mentális test

a.       Általában itt nem találtunk semmit.

b.      Érdekes, akinél erősen szennyezet volt az 1. szint 4. rétege, itt már semmi sem volt.

III.   szint

- kristályai - Básztet, ritkábban szépia
- Ezen a szinten már általában kevés minden fordul elő, de előfordult oolyan eset, hogy az első szinten kevés volt, a második szinten nem volt semmi, de a harmadikon annál több minden került elő. Elsősorban az éteri testen volt előfordulás.
- Az itt történt kezelések után a fájdalmak teljes elmaradásáról szóltak a beszámolók.
- Meg arról, hogy sokkal könnyedebbé, felszabadultabbá vált tőle a kezelt.

1.      rétege az éteri test – előző életekből visszaköszönő események nyomai

a.       Itt minden esetben volt mit kezelni.

b.      Itt található a teljes megtisztítás után aktiválható tudás is. Már akinél van ilyen.

2.      rétege az asztrális test

a.       Bőrből, sodronyból készült páncél ruházat, kesztyű, sisak, fölső és alsó rész került elő.

3.      rétege a fizikai test

a.       Itt eddig nem találtunk semmit.

4.      rétege a mentális test

a.       Itt eddig nem találtunk semmit.

 

Amikor már minden szinten minden réteget lekezeltünk, akkor a 3. szint ismétlésekor felnyílhat egy új lehetőség. A 3. szintnek megfelelő éteri test rétegben például találtunk az egyik kezeltnél aktiválható tudást. Az aktiválásra kértem és kaptam engedélyt és el is végeztük.

 

Általában akik itt vagyunk elmondható, mindenkinek van olyan speciális tudása, amivel tovább emelhetné a saját és a környezete életkörülményeit. De amíg az adott illető nem tudja magát kellő mértékben megtisztítani, addig a tudása sem tehető aktívvá.

 

A piramissal és kristályokkal támogatott kezelés egy-egy embert maximum 6 hét alatt tisztított meg az eddigi gyakorlat során. Általában a kezeltek 5 vagy 6 kezeléssel járták végig a teljes kezelést.

Egyedül rákkal kezelt betegeknél volt kevés a 6 alkalom. Ott 8 alkalom után a nagy terhelés, átalakulás miatt legalább 4 hetet ki kell hagyni.

 

A kezelés során elért eredmény általában már a kezelést követően megmutatkozott a 2-dik és a 3-dik szintek esetén. Jó volt látni a meglepett, megdöbbent arcokat, amikor rég nem gyakorolt mozdulatok jelentek meg, váltak természetessé ismét. Rákosok esetében a 3-dik kezelés után tapasztaltunk javulást.

 

A kezelések során általában a kezelő fárad el hamarabb.

Pár olyan esettel találkoztunk, amikor a kezelt fáradt el előbb, és emiatt be kellett fejezni a kezelést aznapra. Ez minden esetben az első kezelés során fordult elő. Egy fiatalabb és egy idősebb személynél.

 

Jelenleg elsősorban szennyeződéseket távolítunk el. De megérzés alapján szeretném mondani, jelezni, hogy ezen a téren változás várható. Gyakorlatilag a korábban szerzett tudás aktiválása is ide tartozik már.

 

A szintekről

Sorrendben felnőtteknél I., II vagy III. szint. Gyermekeknél I., IV vagy V. szint. Az I. szint közös. A II. szint megfelel a IV. szintnek és a III. szint az V. szintnek.

 

Új kezeltnél minden esetben az I. szint 1. rétegével kezdem és haladok sorban a rétegeken.

 

Amikor egy kezelt legközelebb jön, először minden esetben átismétlem az előző alkalommal elvégzett utolsó szintjének ellenőrzését. Például – ha egy kezeltnél előző alkalommal ellenőriztem az I. szintjének összes rétegét és nem találtam lényegi tisztítani valót, akkor átléphettem a II. szintjére. Ha ott csak az 1. réteget fejeztem be, akkor most a II. szint 1. rétegével kezdem az ellenőrzést. De ha előzőleg eljutottam a II. szint 4. rétegéig, akkor is a II. szint 1. rétegével kezdem a mai ellenőrzést.

 

A következő szintre csak akkor szabad menni, ha az adott szinten nem volt mit kezelni vagy elenyészően kevés volt a tennivaló. Az első kezelés során is előfordult már szint váltás.

 

Gyakran fordul elő, hogy egy kezelés során, egy szinttel nem végzünk. Ez önmagában nem jelent semmit sem. A következő alkalommal az előző alkalommal kezelt legmagasabb szint 1. rétegével kezdem az ellenőrzést. (Eddigi kezelések során egyetlen személy volt, akinek az I. és II. szintjével is egy alkalommal végeztünk.)

 

Az egyes rétegekben változó, hogy találok-e bármit is? Mindig arra törekszem, hogy mindent észrevegyek. Igyekezem az érzékenységemet magas szinten tartani. Kezelni csak kipihenten szabad. (A vega életmód nem tudom mennyire előfeltétele a kezelőnek? Én több, mint 20 éve folytatom ezt az életformát. Szerintem általa érzékenyebb a kezelő.)

 

Ha egy réteget elkezdtem, akkor hiába fulladtam ki félúton, a következő alkalommal az ismétlés során általában már semmit sem találtam ugyanabban a rétegben. Még ma is meglepődöm rajta, ez egyáltalán hogyan lehetséges?

 

Vannak olyan személyek, akik az első szintjüket életük során megtisztították már. Például tapasztalatok szerint a jógaoktatók tartoznak ebbe a kategóriába.

 

A kezelésről - részleteiben

A földelő kristály legalább heti egyszeri kezelés mellett folyamatosan a helyén van.

 

Utóbbi időben a kezelő kristály behelyezése is megváltozott. Például, ha napi egyszer jön valaki kezelésre, akkor már az előző kezelés lezárása után a soron következő kristály, vagy a soron következő előkészítő kristály a heléyre kerül. Jelenleg ilyen előkészítő kristály csak a labradorit előtt van. Az a alabástromból készült Básztett szobor. 

 

A hangtálas kezelés előtt a piramis meggyújtom a kezeléshez tartozó mécsest. Itt mindig csak egyet. Függetlenül, hogy a kezelés során mennyi daradbra lesz szükség.

Illetve mindent odapakolok magam mellé, hogy a hangtálazás befejezéséig ne keljen egyedül hagynom a kezelt személyt.

 

Az utóbbi időkben nem csak a kezelés előkészítése változott meg, hanem a kezelés és a kezelt problémák is folyamatosan alakulnak, változnak.

 

A hangtálas kezelés után a kezelt személy mindig a hátára fekszik (adott szint 1. rétege) a kezelőasztalon, fejjel Kelet felé. Ha a kezelt kéri, akkor pokróccal betakarom egy vagy 2 rétegben. Feje alá kellő magasságú párnát rakok és a térde alá lehetőség szerint hengerpárnát vagy föltekert pokrócot, hogy a medencéje, csípője ne feszüljön.

 

A piramis kereszt irányban minden esetben az asztal fölött középen és hossz irányban a fej oldali végnél van kezdéskor.

 

Ezt követően a piramisáltal határolt területen végzek ellenőrzést. Majd a láb irányban haladok a szükséges lépésekben. A gyakorlatban  lépésben szoktam végezni az ellenőrzést. A feji és a láfeji végre húzva a piramist.

 

Már csak egyféle kezelést végzek. A blokkot már nem keresem a piramis mozgató kötéllel. Hanem a két szélső pozícióban dolgozom a piramis belsejében.

 

Amikor megvagyok a láboldali szélső helyzettel is, akkor kérem meg a kezeltet, forduljon a következő rétegnek megfelelő pozíciójába. Majd a következő réteget is végigkezelem és így tovább.

 

Kezelés során fontos, hogy a teljes piramisban égjen egy gyertya. Lehet mécses is.

 

A kezelés során vagy csak kézzel dolgozom, vagy használok eszközöket. Ilyen eszközök lehetnek a think-so, az ank kereszt, a Dzsed oszlop, a szisztrum.

 

Szisztrum jó az idegen lények eltávolításában.

A Dzsed oszlop azokban az esetekben, amikor a leszedni kívánt enegiához hasznos a rezgés. Általában a Dzsed oszlopot célszerű a think-so-val együtt használni.

 

A kezelés során a kezelő kezében nincs semmi. Üres. A kezelő érzékenységén múlik, mit talál meg. (Az érzékenység kristályokkal emelhető.) Kutatás során mindkét kézfejemet a talajjal párhuzamosan tartva forgatom az óramutató járásával egyező irányban.

 

Ha találok szennyeződést, akkor a szennyeződés lehet:

- szál formájú. Ekkor kihúzható, vagy feltekerhető. Például a fejfájás legtöbbször szál formában kihúzható.

vékony vagy vastag szövet formájú. A vastag szövet egészen a láncsodronyig vastagodhat. A vékony szövetet az ujjaimmal össze tudom gyűjteni. A vastag szövetet pedig apránként szét tudom tépni.

más felismerhető vagy nem felismerhető tárgy is. Ide sorolom a nyilat, a tört, a kardot, a dárdát, a karóba húzáskor használt karót, stb.

A szúró szerszámokat irányban általában ki lehet húzni.

 

Nagyon gyakran a méretes anyajegyek mutatják a szúró szerszámok jelenlétét. Miután a kezelés ruhában történik, érdemes a kezelt anyajegyei felöl érdeklődni. Nagy segítséget jelent.

 

A kézzel végzett tisztítás során, a szennyeződéssel teli kezünket a gyertya lángja fölé tartva tudunk a lánggal megtisztítani. Érdekes, a gyertya lángja akkor éget, ha a kezünk szennyeződéssel teli van.

 

Az utóbbi időben a 2 hegyikristályt szinte egíáltalán nemhasználtam.

 

A 2 hegyikristály, mint a porszívó, magába szívja a negativitást, a szennyeződéseket. A kristályokból a kezünkön átfolyva a testünkben átalakítva, átprogramozva kerül a lábunkon keresztül a Föld anyához. A kezelés során gyakran érezhető, hogy a kezünk energia csatornái az igényekhez képest kicsi csatorna átmérővel rendelkeznek. Idővel, gyakorlattal a csatorna átmérője növekedik.

 

Egy-egy kezelés lehet nagyon fárasztó. A kezelés után a kezelőnek és a kezeltnek is javasolt az átlagosnál több folyadékot, lehetőleg tiszta vizet inni. De néhány perces kikapcsolódásra is szükség lehet. A kezelések megkezdésekor vagy hosszabb kihagyás után nem javaslom, hogy egy napra több kezelést ütemezzünk.

 

A kezelés befejezése

A kezelés során angyalok mindig jelen vannak. Nálam általában a hangtálak felett állnak. A kezelt felsőbb énje a kezelt fejénél, a kezelőasztal jobb oldalánál áll. A kezelő felsőbb énje pedig általában a kezelt fejénél az asztal baloldalán foglal helyet.

 

Az angyalok a kezelés végén a kezelő kezébe különféle töltő anyagokat helyeznek, amivel az eltávolított energia mezőket lehet pótolni. A pótló anyag kellemes hűvös érzést nyújt mind a kezelőnek, mind a kezeltnek. Volt már, hogy kezelőként megégettem gyertyával a kezem. Ez a töltő anyag pedig eltüntette az égés nyomokat a kezemről.

 

A pótló anyagot különféle helyekről kell kezdeni szétkenni. Éteri, fizikai és mentális testnél a fej tetejéről. Asztrális testnél a hát közepétől először a fej irányában, majd lefelé egészen a talpig körkörösen haladva.

 

Üdvözlés és köszönetnyilvánítás

A kezelés megkezdése előtt illik a jelenlévőket köszönteni. És a kezelés végén a segítséget megköszönni.

 

Egyéb

A kezelés során égő gyertyát szeretem végig égetni, ha van rá idő. Az égő gyertya segít a tisztításban.

 

Kezelést követően az utolsó kezelt szintnek megfelelő tisztító kristállyal szükséges tisztítást végezni. (Részleteket lásd az 5. fejezetben) Időtartama minimum 1 óra. A kezelő érzi, meddig kell a tisztítást végezni. (Volt olyan is, hogy több napon át kellett.)

 

Nálam nagyon gyakran előfordul, hogy a hajnali ébredést követően a kezelés előtt az előkészített kezelőasztalra szükséges feküdnöm. Általában a kezelőasztalra fekvéssel töltődöm.

 

Olyan is előfordult, hogy újabb beavatásra kaptam meghívást a kezelőasztalra.

 

A kezeléseknél használt tálak adatait, kiadott hangjait, tapasztalatokat, érzéseket javaslom feljegyezni.

 

A kezeléseknél használt tálak adatait, kiadott hangjait, tapasztalatokat, érzéseket javaslom feljegyezni.

 

A feljegyzésekben a test melletti, piramis alatti részeket „ballaszt”-nak nevezem.

 

Kezelni csak piramis alatt érdemes. Próbáltam, ha nem a piramis terében dolgozom, akkor sokkal több energiám megy el a kezelésre és sokkal előbb fáradok el.

 

Kezelés során nem szégyen bevallani, hogy a kezelő elfáradt és ezért befejezi a kezelést.

 

Ha a kezelt személy váratlanul elkezd remegni, akkor a kezelést aznapra be szükséges fejezni. A remegése azt jelzi, hogy nem tud több energiát feldolgozni. Vagy nem tud több leválasztott szennyezett energiát kezelni. (Fiatalabbaknál is előfordult már.)

 

A hangtálazás után és a kezelés végén is érdemes a kezeltet is folyadékkal kínálni és persze nekünk is érdemes fogyasztani.

 

Az asztrális test kezelésekor javaslom a tértisztításra is ajánlott thing-so, vagy a szisztrum használatát. Támadót töredék idő alatt lehet segítségével eltávolítani. Nélküle akár 1,5 órát is igénybe vehet. Segítségével 10-15 perc elég a művelethez.

 

 

Budapest, 2014. április 22.

Utolsó módosítás: Budapest, 2019. június 20.