Mozgó és álló piramisok

 

Minden piramis tengelyén, különböző magasságokban vannak olyan helyek, ahol az energia nagyobb, mint a környezetében. Ezeket a pontokat nevezzük kezelésre alkalmas helyeknek.

A környezetünkben található, kőből készült piramisok kezelő pontjaiban megfelelő méretű kamrák vannak, ahol a kezelésre alkalmas szarkofágon kívül van még megfelelő méretű hely a terem behangolására és a kezelés előkészítésére, feltételeinek biztosítására.
Legjobb példa erre az Egyiptomban, Gízában található Nagy piramis. 
A Nagy piramis egyenes oldalú piramis. Egyenes oldalú piramisokban 3 kezelésre alkalmas pont található. Ezt a 3 helyet jól mutatja a Király, a Királynő kamrái és a lelkek kútja. 

A Nagy piramis kamrái


- A Király kamrája található a megépített piramisrész tömeg-, vagy más képpen energia középpontjában. Ez a kezelő hely gyermekekre hat erősebben. Életkorban általában 12, ritkán 14 éves kornál húzhatjuk meg a határt. 
- A lelkek kútja A piramis alatt található közetbe került kialakításra. Ha a megépített piramisrész tömegközéppontját tükrözzük a piramis  alapjára, akkor kapjuk meg a lelkek kútja helyét. Ez a hely a felnőttekre hat erősebben.
- A Királynő kamrája pedig az a hely, ahol minden korosztályt elő lehet készíteni a kezelésre. Térben a megépített piramisrészben található, közel a piramis alapjához.

A környezetünkben található piramisokatt emberek kezelésén kívül más célokra is használták. Azért épültek masszív építőanyagból és olyan méretben, hogy a feladatukat el tudják látni az idő múlásával.


Ha 'csak' emberek kezelésre szeretnénk piramist használni, akkor nem szükséges olyan nagy piramisokban gondolkodni, mint amilyen például a Nagy piramis. Sokkal kisebb piramisokkal is el tudjuk érni ugyanazt a célt. Mindössze arra kell törekedni, hogy az ember keresztmetszete beleessen egy-egy energia központba.

Ha kisebb piramissal dolgozunk, akkor lehetőségünk van a piramis és a fekvő felület egymáshoz képesti elmozdítására.
A kezelés szempontjából 2 irány a fontos.
- Az egyik a gerinc irányú, amivel elérhető a teljes emberi test kezelése.
- A másik tengely irányú, ahol elérhető a kezelendő test energia csomópontok közötti mozgatása.

Azokat a kezelő eszközöket, amelyek megvalósítják ezt a legalább 2 irányú mozgást nevezem mozgó piramisoknak.

Azok az emberek, akik nem dolgoztak még piramis energiájával, azok először szeretnék megtapasztalni, hogy egyáltalán működik-e? (Én is így kezdtem.) Nos, ezek az emberek először fixen a földre, padlóra, vagy más fix felületre leállítanak egy piramist és ebben a piramisban helyeznek el olyan felületet, ahová a kísérletező személy, vagy a kezelt lefektethető. Az utóbbit nevezem álló piramisnak.

Hasonlítsuk össze a 2 megoldást.

Mozgó piramis

Mozgó piramis
Mozgó piramis előnyei:
- A kezelt testének minden pontja optimális energiát kap a különböző kezelés során.
- Kisebb méretű piramis szükséges.
- A lefelé hajló görbe piramisnak itt van értelme az 5 kezelő magasság miatt.
- Ha a piramisunkat elég nagyra választjuk, hogy a kezelt teste teljes egészében a piramisban legyen minden kezelő magasságban, akkor elégséges csak a tengely irányú mozgatás.
Mozgó piramis hátrányai:
- A mozgatás bonyolultá teszi az eszközt.
- A piramis és a fekvő felület tömegének növelésével egyre nehezebb a megvalósítás. Ha egyáltalán lehetséges.
  (Különösen, hogy fémek és műanyagok felhasználása nem javasolt.)

Álló piramis

Álló piramis
Az álló piramis előnyei:
- Egyszerű megoldás.
Az álló piramis hátrányai:
- Nagyobb méretű piramis szükséges.
- Ha valamely energia maximumba helyezzük a kezelő asztalt, akkor sem kap a kezelt teljes teste optimális energiát.
- Az egy magasság nem optimális gyereknek, felnőttnek, minden bajra egyaránt.

 

Maklár, 2019. december 25.

Utolsó módosítás: 2019. december 26.